Kozmetska stomatologija

~ Od usluga iz kozmetske stomatologije izdvajamo: beljenje zuba, profesionalno čišćenje kamenca i peskarenje zuba, zubni nakit, lifting osmeha, i dr. ~

Izbeljivanje avitalnih, potamnelih zuba

Avitalni zubi tzv."mrtvi zubi", su oni kojima je izvadjen živac iz kanala korena. To su oni zubi koji su lečeni, ili je na njima rađena operacija. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju primetno tamniji od okolnih "živih" zuba. Potamnelom zubu možemo vratiti boju!

slika zuba u zagrižaju gde se vidi da je jedan zub avitalan i potamneoTamnija boja avitalnih zuba može predstavljati veliki estetski problem. Avitalni zubi slabo ili loše reaguju na klasične metode beljenja zuba, pa se zbog toga podvrgavaju specijalnim metodama beljenja. Ako imate ovakav zub i ukoliko ne želite da zub brusite i stavljate mu krunicu, u Dental SPA centru možemo izbeliti ovakve zube specijalnim preparatima. U velikoj većini slučajeva metoda je uspešna.

Nakon postizanja željene boje zuba, menja se plomba da bi bila u skladu sa novom bojom zuba. Procedura je apsolutno bezbolna i nema nikakvih kontraidikacija.

Sve informacije vezane za izbeljivanje viatlnih i avitalnih zuba možete dobiti putem telefona 018/ 588 - 727 ili 064/ 15 22 668.

primer izbeljivanja zuba


Pročitajte još i ...

  • www.dentalspa.co.rs

Ordinacijsko beljenje vrši se specijalnom LED lampom uz prethodno čišćenje i pripremu zuba i okolnih tkiva. Na desnima uz zube nanosi se zaštitno sredstvo za

Još na sajtu...