User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

stomatoloski laser sa nastavkom za lasersko beljenje zubaU stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar, od sada po prvi put u Nišu svoje zube možete izbeliti i uz pomoć lasera. Imamo veliko iskustvo sa beljenjem. Već dugo primenjujemo tehniku beljenja zuba lampom, i pravimo setove za kućno izbeljivanje zuba, ali je beljenje laserom inovativna tehnika beljenja sa kojom se rezultati postuzu mnogo brže.

fotografija na kojoj se vidi ruka stomatologa koja drzi nastavak stomatoloskog laser kojim se izbeljuju zubiKod laserskog izbeljivanja zuba znatno je skraćeno vreme intervencije (20 minuta). Tretman je jednoseansan, za razliku od beljenja ordinacijskom lampom, koje zahteva dve - tri sesije. Osetljivost zuba, koja može da se javi posle izbeljivanja zuba lampom znatno je skraćena kod ovog tipa beljenja ili potpuno izostaje. Efekti izbeljivana su bolji. Gelovi koji se koriste kod ove vrste izbeljivanja se iniciraju (pobuđuju) laserom i slični su gelovima za izbeljivanje lampom, ali je intenzitet lasera znatno jači nego lampe za beljenje. Samim tim je i prodor kiseonika koji se oslobađa iz aktiviranog gela bolji (prodire i tri puta dublje u strukturu zuba) i mehanički odstranjuje pigmente iz zubne strukture.

Metoda beljenja laserom je potpuno sigurna i bezbedna po strukturu zuba i zdravlje pacijenta.

Kao i svaki drugi bličing, ni ovaj ne izbeljuje plombe i krunice, tako da ih je neophodno promeniti nakon beljenja, ukoliko postoje u vidljivom delu zuba (koji se vidi prilikom osmeha).

Trajnost intervencije zavisi od higijenskih i navika u ishrani. Ukoliko pacijenti redukuju upotrebu hrane sa jakim pigmentima i ne koriste cigarete, efekti beljenja će se videti i nekoliko godina. Naravno, zubi će polako tamneti i "vracati se" u prirodnu boju (boja od koje smo krenuli). Zato najčešce pacijenti ponavljaju proceduru izbeljivanja jednom u godinu dana, da bi održavali boju i pomerali je u svetliju nijansu. Kod pušaca taj period je znatno kraci.

Vodite računa da u nekim ordinacijama beljenje LED lampom nazivaju i reklamiraju kao beljenjem laserom, što nije tačno ni što se procedure, ni opreme tiče.

U poslednje vreme sve je češća pojava da se izbeljivanje zuba radi u kozmetičkim salonima (!) po relativno niskim cenama. Ako razmišljate o ovakvom koraku, raspitajte se da li će to beljenje izvesti stručno lice, odnosno stomatolog, da li će uraditi prethodnu pripremu zuba, da li je preparat kojim se radi zvanično registrovan u Srbiji od strane agencije za lekove (što Vam garantuje bezbednost), i da li je lampa (teško da je stomatološki laser tu prisutan) kojom se radi atestirana i priznata u Srbiji. Na posletku, raspitajte se kod onih koji su to već radili na taj način koliko dugo traju efekti ovakvog beljenja.

fotografija na cijoj je levoj strani laser koji se koristi u stomatoloskoj ordinaciji, dok je na desnoj strani slika displeja lasera sa podesavanjimawhitening-screen


Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane

Vaša pitanja stomatologu...

 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Dental SPA 12.02.2017 18:07
  Poštovana, treba da se uradi pregled i da se utvrdi koliko su zubi promenili položaj usled sisanja ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Jelenna 12.02.2017 11:40
  Na gornju vilicu imam jedan zub koji je otisao gore od sisanja prsta dok sam bila mladja.I iskrivila ...

  Read more...

   
 • Da li je moguće izjednačiti boju "umrtvljenih" potamnelih zuba?

  Milena 08.02.2017 16:52
  Jedinica u gornjoj vilici mi je mnogo tamnija od ostalih zuba...kada sam imala 13 god pala sam i ...

  Read more...

   
 • Zubi i trudnoća?

  Dina 40 08.02.2017 10:56
  Poštovani, imam šest prednjih zuba u donjoj vilici i lijevu sedmicu. Po Vašem mišljenju da li je vizil ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Dental SPA 04.02.2017 14:31
  Poštovani, lekar koji je radio zube, može da da svom tehničaru da zube malo doradi, ali to je teži ...

  Read more...