Ortodoncija

~ Osnivač i vlasnik ordinacije Dental SPA centar, dr spec. Milica Milutinović-Ćirić, je specijalista ortopedije vilica, koja uz specijalizaciju poseduje i mnogobrojne sertifikate renomiranih kuća iz oblasti ortodincije. ~

DAMON sistem

DAMON je specijalna fiksna proteza sa kojom je terapija brža, lakša i u velikom broju slučajeva se izbegavaju vađenja zuba. Ovaj sistem koristi specijalno programirane bravice i posebno dizajnirane lukove, koji nisu isti kao konvencionalni samoligirajući sistemi "običnih" fiksnih proteza.

damon bravicaDamon sistem fiksnih aparata je poseban sistem fiksnih proteza koji koristi slabe sile za korekciju položaja zuba i međuviličnih odnosa. Postavka ovog sistema planira se na osnovu izgleda lica, kao i odabir bravica. Ovaj sistem je tako konstruisan tako da usaglašava trenutni izgled lica sa položajem zuba (face driven ortodoncija). Koristi specijalno dizajnirane bravice i lukove, a sile koje koristi su slabe, pa ne oštećuju koren zuba i okolnu kost. Međutim, sistem sila je takav da su veštačke sile umnogome potpomognute prirodnim silama koje daju mišići obraza, usana i jezika, čime se dobija odličan spreg sila koje vrlo uspešno deluju. Uz sve ovo, potreba za vađenjem zuba koje su idikovane kada se koriste drugi sistemi ortodontskih aparata su svedene na minimum. Terapija je brža, a kontrole su ređe. Celokupni tretman je mnogo bezbolniji i prijatniji za pacijenta. Korišćenje ovog sistema ima svoje specifičnosti i pravila i nije ista kao konvencionalna terapija fiksnim protezama.

To je sistem specijalnih patentiranih samoligirajućih bravica, gde se izbegava vezivanje gumicama, održavanje higijene je olakšano, a iritacija sluzokože je izbegnuta.

Dr spec. Milica Milutinović-Ćirić,
specijalista ortopedije vilica - ortodoncije, sertifikovani DAMON doktor
Dental SPA centar Niš

tradicionalni i damon sistem

 

 


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...

  • www.dentalspa.co.rs
  • www.dentalspa.co.rs

Krunice i mostovi su zubne nadoknade koje se "lepe" za zube i pacijent ih ne može samostalno skinuti. Krunice se rade u slučajevima kada je
© 2020 Dental SPA centar Niš. All Rights Reserved.