User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

desni pacijenta usivene hirurskim koncem posle rezanj operacije paradontopatijeU terapiji uznapredovale parodontopatije, jedan od osnovnih zahvata je režanj operacija. Režanj operacija predstavlja hiruršku proceduru, koja podrazumeva podizanje desni i direktno uklanjanje patoloških promena i zubnih konkremenata.

Može da se radi na jednom ili više zuba koji su zahvaćeni uznapredovalom parodontopatijom gde je nemoguće dobro čistiti parodontalni džep zbog njegove dubine. Uz čišćenje prostora oko zuba, u toku ove operacije otklanja se patološki promenjeno tkivo desni, cime se omogućuje bolje prileganje tkiva desni na zube nakon vraćanja režnja i njegov bolji pripoj za kost i zube.desni pacijenta nakon rezanj operacije sa spustanjem desni

Ukoliko je došlo do izraženog povlačenja kosti i labavljenja zuba u džepove se ubacuje veštačka kost i membrane koje nadoknađuju defekat u kosti i stimulišu sintezu nove kosti. U Dental SPA centru se pored veštačke kosti u džepove može ubaciti i PRF (platelet-rich fibrin), membrana bogata trombocitima koja se dobija centrifugiranjem vlastite krvi uz koju je regeneracija izgubljene kosti mnogo bolja i brža.

Proces je bezbolan, traje 30 minuta do sat vremena, a cilj operacije je smanjenje dubine parodontalnih džepova.

Često savetujemo vezivanje zuba splintom u blok nakon režanj operacije ako procenimo da je to najbolje rešenje za trenutno stanje jer time zube stabilizujemo i sprečava se njihovo dalje rasklaćivanje. Vezivanje zuba u blok je moguće i izradom cirkularnog mosta.

dve starije zenske osobe majka i kcerka zagrljene sa lepim osmehom


Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane