Stomatološki Anti-aging

~ U stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar iz Niša možete dobiti tretman hijaluronom, uraditi mezo-terapiju, kao i niz drugih anti-aging usluga. ~

hijaluronski fileri

Pdmlađivanje mezoterapijom

Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm. Ovim tretmanom se osvežava i podmlađuje, hidrira i zateže koža lica, vrata i deholtea. Ovom metodom doktor, kroz veliki broj malih uboda, ubrizgava male količine razređene aktivne supstance u kožu, čime vrši hidriranje i podmađivanje izgleda kože.

Ptanja na koja ćete naći odgovor u ovom tekstu:

Šta je mezoterapija?

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema. Ovom metodom doktor kroz veliki broj malih uboda ubrizgava male količine razređene aktivne supstance. Postoje razne vrste aktivnih supstanci. Jedna grupa zaustavlja gubitak kolagena u koži, čime se zaustavlja proces starenja. Postoje aktivne supstance i za uklanjanje masnih naslaga lipolizom, uklanjanje celulita i stimulaciju rasta kose.ampule za mezoterapiju lica 

Kod mezoterapije aktivna supstanca se ubrizgava u srednji sloj kože i potkožno tkivo tankim iglicama. Na mestima na kojima se želi rešiti određeni problem ubrizgavaju se manje doze aktivnih koktela, sastavljenih od prirodnih ekstrakata vitaminskih kompleksa, aminokiselina, lipolitika, i sl. Na ovaj način se podstiče proces podmlađivanja ćelija, čineći ih dovoljno aktivnim da same započnu proces proizvodnje kolagena i elastina.niz lice zene se sliva voda sa jedne strane, dok ona drzi cvet

Invazivna mezoterapija je možda najgenijalnija stvar koju su naučnici smislili u borbi protiv starenja! Male površine tela se mogu bezbedno tretirati aktivnim supstancama bez nekih sistemskih komplikacija.

Michael Pistor, tvorac ove metode objasnio je to u par reči:

"Malo , rezređeno i u pravo mesto."

Mezoterapija je tretman kojim se osvežava, podmlađuje, hidrira i zateže koža lica, vrata i deholtea. U Dental SPA centru mezoterapiju sprovode lekari sa sertifikatom i iskustvom u ovoj oblasti u sterilnim i aseptičnim uslovima, koje redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje.

Kako se izvodi mezoterapija?

skica poprecnog preseka koze sa oznacenim slojevima i delovimaSama tehnika, rutinski izvedena, deluje jednstavno, pa ipak, radi se o mnoštvu malih uboda koji se izvode po određenoj šemi. Prvi korak je odluka lekara o izboru koktela aktivnih suptanci. Lekar individualno određuje set koktela, imajući u vidu stanje organizma, željeni efekat, kontraindikacije, mogućnost interakcije sa lekovima koje osoba uzima.iglice za mezoterapiju

Posle pregleda, razgovora i merenja, sledi procedura ubrizgavanja aktivne supstance. Ubodi su bezbolni, mada ima koktela koji mogu dati blagu bolnu reakciju, na šta lekar blagovremeno upozori. Ukoliko je osoba jako osetljiva na bol moguće je primeniti lokalnu anesteziju u vidu kreme.

Ubodi se već sutradan ne vide zahvaljujući velikoj regenerativnoj sposobnosti kože i dobroj prokrvljenosti.lekar vrsi mezoterapiju pacijentu po licu

Kakvi su rezultati primene mezoterapije na licu?

Metoterapijom se mogu popuniti bore i ispraviti opuštenost lica i vrata. Pod kožu se ubacuju činioci od krucijalne važnosti za kozu. Ono što je nedostajalo koži ubacuje se u kožu i u njoj i ostaje.

Hijaluronska kiselina, koja nestaje iz kože starenjem, se aplikuje pod kožu, čineći kozu mladalački jedrom. Tu su i drugi faktori kao što je kolagen, čije stvaranje stimuliše hijaluronska kiselina, elastin, alfalipoin, viotamini.

Već posle prvog tretmana, rezultat je vidljiv.

Kada treba početi sa antiage mezoterapijom?

zena sa svetom zadenutim za uvoBez obzira na to da li koza izgleda staro ili ne dobro je „nahraniti“ kožu hijaluronskom kiselinom zbog stimulacije stvaranja kolagena. I da tragovi starenja nisu vidljivi u datom trenutku, mezoterapija će ovaj biološki proces odložiti i usporiti. Ovo je u literaturi poznato kao preventivna mezoterapija.

Koži kod koje se već vide tragovi starenja potrebna je posebna nega, pa sa mezoterapijom treba krenuti umereno, ali konstantno. Promene su vidljive posle prvog tretmana, a koža postaje „ponovo mlada“ nakon par tretmana, koje je potrebno uraditi u vremenskim razmacima od po mesec dana.

 

Da li i muškarci mogu na mezoterapiju?

Naravno.muskarac se umiva i zapljuskuje svoje lice vodom


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...