• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Najčešća pitanja

Ovde možete naći odgovore na neka od najčešćih pitanja pacijenata

Koja je najbolja pasta za zube?

Koje su paste za zube dobre? Koja je najbolja pasta za zube? Odgovor se razlikuje u zavisnosti od toga da li je zubar dobio neku stimulaciju za reklamu. 

Generalni slučaj paste za zube

Ukoliko nije marketinški podržano od strane nekog proizvođača paste za zube, objektivan odgovor je: sve zubne paste i vodice za ispiranje usta su dobre i ne postoji najbolja pasta za zube. Najbitnije je da se zubi mehanički lepo opreru i da se naslage skinu četkicom. Pasta za zube je čist "dezodorans". Zubi se mogu lepo oprati i bez paste. Dovoljna je četkica, voda i pravilni pokreti rukom da se ostaci hrane i bakterije ne bi "nabijale" ispod desni, već da se pravilno uklone (pogledajte video pravilno pranje zuba koji smo pripremili za vas).

Paste za zube za ljude sa posebnim potrebama

Međutim, da bi smo do kraja bili korektni, u nekim slučajevima je opravdano korišćenje posebne paste za zube. Ovde spadaju paste za zube koje su posebno pripremljene (i zaista korektno deluju) u slučaju da su:

  1. zubi preosetljivi,
  2. kod pušača (paste za zube za pušače),
  3. zubi podložni formiranju naslaga (koje nešto bolje uklanjaju zubne naslage).

Na primer, postoje paste za zube koje smanjuju mogućnost stvaranja kamenca. One mogu da smanje nastajanje zubnog kamenca, jer sadrže neka jedinjenja koja utiču na to da se zubni kamenac manje stvara. Ove paste (i vodice) su koristan dodatak zubnoj četkici i zubnom koncu.

Inače, samo ispiranje usta vodicama uopšte neće da ukloni plak, ako se uz to ne koristi i četkica i pasta za zube. 

 


Još na sajtu...

  • Beljenje zuba

Beljenje zuba moguće je uraditi LED lampom ili LASEROM u ordinaciji, ili izraditi set za kućno beljenje zuba. Zube stomatolog prethodno čisti i priprema okolnih