• 018 588 727
 • 064 15 22 668
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Protetika

~ Dental SPA centar je jedna od ord ~inacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

Stomatološka ordinacija Dental SPA centar izrađuje najkvalitetnije krunice za zube, navlake za zube i mostove za zube, kao i parcijalnie i totalne proteze prirodnog izgleda. Iz svoje velike ponude izdvajamo metalokeramičke i cirkonijum krunice, kao i fasete za zube. Ukoliko vam je potrebna protetika (Niš), Dental SPA centar je u pravom smislu reči po preporuci pacijenata postao cirkonijum centar (Niš).

Protetika može značajno da poboljša izgled. U Dental SPA centru brzim i bezbolnim tretmanima postižemo odlične rezultate. Nudimo veliki izbor različitih protetskih nadoknada različitih cena, vrhunskog kvaliteta. Ukoliko Vas zanima protetika Niš (u Nišu ili okolini) neskromno možemo reći da smo jedan od lidera u regionu. Iskustva velikog broj zadovoljnih pacijenata govore da je protetika Dental SPA centra Niš nešto na šta se može pouzdano osloniti.

U ponudi imamo krunice za zube koje se izrađuju u najboljim zubnim tehnikama u Nišu. Proces izrade je digitalizovan i svi radovi se modeluju na računaru, što garantuje savršeno naleganje zuba, ali i prirodan izgled. Same navlake za zube se izrađuju od različitih materijala. Metalokeramičke krunice zadovoljavaju standarde većine, a ujedno je cena veoma pristupačna. Cirkonijum krunice daju savršeno prirodan izgled zuba, a Dental SPA centar Niš u ponudi ima cirkonijum krunice sa osnovom od cirkona i navlakom za zube od keramike, i cirkonijum kunice kompletno izrađene od jednog bloka cirkona. Krunice za zube cena zavisi od materijala, a cene pojedinačnih tipova možete naći na ovoj stranici ispod ovog teksta.

Dental SPA cirkonijum centar Niš izrađuje i fasete za zube vrhunskog kvaliteta. Među mnogobrojnim zadovoljnim pacijentima imamo i estradne zvezde (pogledajte deo sajta prijatelji ordinacije), kojima je zahtev bio savršen izgled zuba pred kamerama. Fasete za zube mogu premodelovati izgled zuba uz minimalno brušenje prirodnih zuba.

Protetski radovi sa transparencijom kao kod prirodnih zuba

U Dental SPA centru izrađuje se veliki broj različitih protetskih radova. Paleta se kreće od parcijalnih i totalnih proteza, preko vizil proteza, metalokeramičkih mostova, i savršenih cirkonijumskih i bezmetanih krunica i faseta sa prirodnom transparencijom kao kod prirodnih zuba.
Image
Metalokeramika je tehnika izrade protetskih radova gde se baza protetske nadoknade izrađuje od metala. Metalna osnova može se izraditi ili livenjem metala ili printanjem u 3D štampaču. Preko toga se nanosi sloj keramike. Boju keramike biramo na osnovu boje ostalih zuba, da se protetska nadoknada ne bi razlikovala. Ako se nadoknađuju svi zubi (cirkularni rad), tada boju može izabrati i pacijent. Ovakvi radovi su jeftiniji i od cirkonijuma i od full-cirkonijuma, ali bez obzira na to izuzetno kvalitetni i postojani.
Cirkon keramički mostovi i krunice izrađuju se na sličan način kao i metalokeramički radovi, s im da se baza protetske nadoknade reže od cirkonijuma. Na cirkonsku kapicu se nanosi keramika, kao i kod metalokeramike. Prednosti ovakvih nadoknda su bolja estetika i nemogućnost stvaranja tamnog ruba na desnima. Ovakvi radovi su skuplji od metalokeramike radova, ali su jeftiniji od "full-cirkonijuma".
"Full-cirkonijum" je tehnika izrade gde se ceo zub reže komjuterski iz bloka cirkonijuma na CAD/CAM mašini. Pre izrade rada izrađuju se "probni" zubi od plastike i tek nakon što pacijent potvrdi da je zadovoljan izgledom, daje se nalog za rezanje. Ovakav rad je savršena zamena za prirodne zube, ali mu je i cena viša u odnosu na ostale tipove.
Često pacijentima koji kod nas izrađuju cirkularne mostove (kompletna gornja ili donja vilica) nudimo mogućnost kompromisnog, jeftinijeg, a vizuelno vrlo prihvatljivog rešenja. Naime, za prednji, vidljivi deo zuba može se izraditi skuplji most od full-cirkonijuma, a za bočne strane, koje se inače praktično ne vide, koristimo vizuelno slični cirkonijum ili metalokeramiku iste boje zuba.

I JOŠ NEŠTO...... U VEZI KRUNICA I MOSTOVA

METALOKERAMIKA

od70/krunica

 • Osnova: Metal
 • Navlaka: Keramika
 • Način izrade: Livena ili printana (3D) osnova, manuelno nanošenje keramike
 • Transparencija: Blaga
 • Sve boje dostupne
 • 2-3 dana min. vreme izrade

CIRKONIJUM

od150/krunica

 • Osnova: Cirkonijum
 • Navlaka: Keramika
 • Način izrade: CAD/CAM rezana osnova, manuelno nanošenje keramike
 • Transparencija: Blaga
 • Sve boje dostupne
 • 2-3 dana min. vreme izrade

FULL-CIRKONIJUM

od150/krunica

 • Osnova: nema
 • Navlaka: Ceo zub je od cirkonijuma
 • Način izrade: Kompjuterski, CAD/CAM
 • Transparencija: Da
 • Sve boje dostupne
 • 2-3 dana min. vreme izrade

Zahvaljujući svojoj strukturi, kvalitetu i lepoti cirkonijum je poznat i kao veštački dijamant. Kompjuterski modelovana i izrađena protetika Niš je brend kojim se Dental SPA cirkonijum centar Niš ponosi. Pored fiksnih protetskih radova, u ponudi imamo i široku paletu mobilnih proteza. Totalne i parcijalne mobilne proteze izrađene u Dental SPA centru obuhvataju klasične proteze, ali i vizil proteze sa metalnom osnovom i savremeni i u poslednje vreme veoma popularni beli vizil, odnosno takozvane elastične proteze.

Velika ponuda različitih vrsta parcijalnih i totalnih proteza

U Dental SPA centru izrađuje se veliki broj različitih vrsta parijalnih i totalnih proteza. Izrađujemo sve vrste klasičnih zubnih proteza, ali i vizil proteze, i vizil proteze od specijalnih plastičnih masa (bele vizile) - elastične proteze.
Parcijalne proteze su namenjene pacijentima kojima nedostaje veći broj zuba i ne postoji mogućnost izrade mosta, dok su totalne proteze namenjene pacijentima kojima nedostaju svi zubi u nekoj od vilica. Rade se na osnovu individualnih otisaka od akrilata i specijalno dizajniranih zuba. Parcijalne proteze se u ustima oslanjaju na susedne zube pomoću žičanih kukica, a totalne se u ustima "drže" pomoću vakuuma, koji se stvara između proteze i nepca. To su proteze koje pacijent skida, peru se četkicom i pastom i predstavljaju relativno jeftin način za sanaciju parcijalne ili totalne bezubosti.

Metalne vizil proteze su namenjene pacijentima kojima nedostaje veći broj zuba i nemaju indikaciju za izradu fiksnog rada (mosta) a ne žele da ugrađuju implantate. Ovo je naprednija i trajnija varijanta od klasične parcijalne proteze. U odnosu na klasičnu parcijalnu protezu je tanja, lakše se podnosi jer je osnova proteze smanjena, ali istovremeno i čvršća, pa se pritisak žvakanja bolje prenosi na preostale zube i desni. Za susedne zube može da se "drži" specijalnim livenim kukicama ili može da se radi u kombinaciji sa fiksnim mostom i da se na most oslanja preko atečmena (specijalnih drihera), pri čemu se prelaz između proteze i zuba ne vidi.

Beli vizili predstavljaju vrstu parcijalnih proteza koje su namenjene pacijentima koji nemaju indikaciju za izradu mosta i ne žele da ugrađuju implantate. To su specijalne proteze od poliamida koje u sebi imaju određen stepen elastičnosti. Osnova proteze je bela i veoma lagana, a u odnosu na klasične proteze je dosta tanja i manja. Pacijenti je veoma dobro podnose i lako se na nju navikavaju. Može da se radi u varijanti sa kukicama i sa driherima- atečmenima. Kada se radi u varijanti sa kukicama, one su providne ili bele, pa se i ne pimećuju u ustima. Bitno je napomenuti da je mogućnost pojave alergije na ovu vrstu proteze svedena na minimum.

Još na sajtu...