• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Protetika

~ Protetika Niš: Dental SPA centar je stomatološka ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

elasticna proteza za zube

Beli vizili - poluelastične proteze za zube

Beli vizili je proteza za zube, odnosno vizil proteza sa najlakšom i najudobnijom osnovom od svih parcijalnih proteza. Zovu se još i zubne proteze bez nepca. Baza se presuje od laganog poliuretanskog materijala i izuzetno je mehanički otporna i ujedno lagana. To su pokretne proteze koje nadoknađuju  veći broj izgubljenih zuba kada ne postoji indikacija za izadu mosta. Silikonske proteze za zube se vade iz usta radi održavanja higijene.

proteze za zube - beli vizilNačin izrade je sličan kao kod izrade metalnih vizil proteza, sa tom razlikom što se baza proteze presuje od laganog poliuretanskog materijala na koji se ugrađuje greben od akrilata sa fabričkim zubima.

Kako se izrađuje vizil proteza?

Ova vrsta proteze za zube se radi u varijanti sa kukicama i sa atečmenima u kombinaciji sa namenskim krunama na preostalim zubima.  Način oslnjanja ovih proteza na zube je gotovo isti kao i kod klasičnih metalnih vizil proteza. Razlika je u tome što je osnova ovih proteza za zube providna ili bela, pa su kukice koje služe za fiksiranje ovih proteza u ustima gotovo neprimetne jer su ili u boji zuba ili providne, pa se ne beži od izrade ovih proteza u varijanti sa kukicama. 

Koje su karakteristike ove proteze za zube?

Beli vizili su možda i najlakše od svih parcijalnih proteza za zube, nepce je redukovano, smanjeno i veoma tanko, pa se pacijenti lako navikavaju na njih. Ne menja se čulo ukusa, a period prilagođavanja je minimalan. Uisto vreme, ove proteze imaju i dozu elasticiteta i veliku čvrstoću, pa teže pucaju. Zovu se još i zubne proteze bez nepca jer nema potrebe za teškim "nepcem" koje bi u drugim slučajevima bilo potrebno da učvrsne protezu.

Postoji mogućnost izrade totalne proteze od laganog poliuretana. One su laše od klasičnih i karakteriše ih velika čvrstoća i otpornost na lomljenje.

Koja je cena vizil proteza?

Cena ove ali i svih tipova proteza za zube su dostupne na našem sajtu, u meniju cenovnik. Takođe, možete nas pozvati na neki od naših brojeva telefona i informisati se detaljnije.

Slike proteza za zube - naših radova

Slike proteze za zube tipa beli vizil za donju vilicu koja je rađena kod nas za pacijenta koji obostrano nema zadnje bočne zube možete videti u nastavku. Osnova proteze je providna kao i kukice.

Ovo je beli vizil za gornju vilicu rađen kod nas. Pacijent nema veći deo bočnih zuba. Osnova proteze je providna, kao i kukice, a spojnica preko nepca je maksimalno tanka i redukovana.

VIDEO: Razlika -> klasične proteze - Metalna vizil proteza - Bela (elastična) vizil proteza - silikonske proteze za zube - zubne proteze bez nepca

 


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...