• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Beljenje zuba - Metode, iskustva, cena | Dental SPA centar Niš

~ U Dental SPA centru vršimo izbeljivanje zuba na 3 načina: (1) laserski, (2) lampom za izbeljivanje zuba, (3) izrađujemo setove za kućno beljenje zuba. ~

izbejivanje zuba

Načini za izbejivanje zuba

Izbejivanje zuba je najmanje invazivna stomatološka intervencija kojom je moguće dobiti vizuelno lepe, svetlo bele zube. Mlađa populacija često traži ovu vrstu intervencije, a rezultati su odlični. Dental SPA centar Niš nudi beljenje zuba na tri načina:

(1) lampom,

(2) laserom i

(3) setovima za kućno beljenje.

Cena beljenja zuba se razlikuje u zavisno od načina beljenja, mada svi načini daju zadovoljavajuće rezultate. Koji način je najpogodniji je individualna stvar i uglavnom zavisi od toga kojom se brzinom žele postići efekti.  Na našem sajtu možete naći detalje vezane za iskustva, kao i slike na kojima je prikazan postupak beljenja. Pogledajte tekstove u nastavku ove stranice i pronađite postupak koji Vam najviše odgovara. Za konsultacije i savete dostupan Vam je tim naših lekara stomatologa. 

Zbog čega ljudi pribegavaju beljenju zuba?

Beljenje zuba je procedura koja može samo u jednoj poseti istog dana značajno ulepšati osmeh. Lepi i beli zubi odaju utisak kompletnog sklada tela i neizostavni su detalj da bi celokupni izgled bio savršen. Bez obzira da li je osoba javna ličnost ili ne, beli zubi ulivaju samopouzdanje, a na posmatrača ostavljaju utisak sklada i sigurnosti. Dental SPA centar beljenje zuba vrši na pouzdan i siguran način.

Šta je potrebno znati o beljenju pre posete zubaru?

Pre nego da ukažemo na razlike i iskustva, moramo reći da je u svakom slučaju beljenje potrebno vršiti u stomatološkoj ordinaciji pod kontrolom stomatologa (a nikako u kozmetičkom salonu!). Najpre, zube je potrebno očistiti od kamenca i naslaga. Ukoliko se ovo ne uradi kako treba, zubi će, u najmanju ruku, biti šareni. Ukoliko se želi svetlija nijansa, a zubi su imaju plombe, poželjno je zameniti i plombe, jer sredstva za beljenje ne deluju na plombe pa će njihova boja ostati nepromenjena i razlikovaće se od boje izbeljenih zuba. Pre početka samog postupka, potrebno je izvršiti pažljivu zaštitu desni, kako sredstvo za beljenje ne bi moglo da ima kontakt sa desnima i iritira desni. Nakon zaštite desni, nanosi se sredstvo za beljenje zuba i prosvetljava specijalnom lampom ili laserom.

Koje su (ukratko) razlike između različitih načina za beljenje zuba?

Za beljenje zuba lampom potrebne su dve do maksimalno tri posete stomatologu. U Dental SPA centru Niš stomatološkim laserom isti efekat postižemo u jednoj poseti zubaru. Sredstva koja se nanose se razlikuju pa se razlikuje i cena beljenja zuba na ova dva načina, gde je cena beljenja lampom nešto manja. Cenovnik usluga možete naći na sajtu.

Za kućno beljenje zuba izrađuju se individualni setovi za beljenje. To su u stvari individualne folije za zube izrađene na osnovu otiska zuba u koje se nanese sredstvo za kućno beljenje. Folije sa sredstvom se ostavljaju da prenoće na zubima.  Kada se jednom naprave, folije mogu da traju dugo, a kasnije se samo dodatno kupuje gel za beljenje.

Efekat koji ordinacijsko izbejivanje zuba ima traje do godinu dana i umnogome zavisi od navika pacijenta (cigarete, kafa, obojena pića i sl.)

izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba LED lampom, t.j. ordinacijsko beljenje zuba po pravilu daje dobre rezultate. Ovo je tip beljenja za koji se odlučuje većina pacijenata i koji se najčešće primenjuje. Postupak se u većini slučajeva obavlja u dve seanse. Evo šta treba da znate o tome.

kucno beljenjne zuba

Kućno beljenje zuba je jedan od načina za izbeljivanje zuba za koje je potreban gel za izbeljivanje zuba i splint (plastična navlaka u koju se sipa gel). Metoda je veoma efikasna i jeftinija je od ordinacijskog beljenja, mada sam proces beljenja traje nešto duže. U nastavku saznajte postupak za kućno beljenje zuba, koja je cena i kakva su iskustva.

avitalni zub

Avitalni zub se još naziva i mrtav zub. Avitalni zub obično potamni posle nekog vremena nakon što je obavljeno vađenje živca. Izbeljivanje avitalnih zuba je moguće specijalnom procedurom u Dental SPA centru.

Pročitajte još i ...

Još na sajtu...