Beljenje zuba

~ U Dental SPA centru vršimo izbeljivanje zuba na 3 načina: (1) laserski, (2) lampom za izbeljivanje zuba, (3) izrađujemo setove za kućno beljenje zuba. ~

set za kucno beljenjne zuba

Vanordinacijsko (kućno) beljenje zuba

Pored ordinacijskog beljenja zuba laserom ili lampom, u Dental SPA centru smo počeli sa izradom setova za van-ordinacijsko izbeljivanje zuba, odnosno za samostalno izbeljivanje zuba kod kuće. Ovo je veoma efikasna metoda koja je jeftinija od ordinacijskog beljenja, ali sam proces beljenja traje nešto duže.

Pre početka procesa izbeljivanja zuba, zubi se moraju popraviti i očistiti. Nakon toga se uzima otisak na osnovu koga se izrađuju specijalni silikonske navlake za kucno beljenje zuba izradjene po merimeki splintovi (slika desno). Splint je tanka plastična navlaka za sve zube jedne vilice, koja se izradjuje od tanke providne plastike na osnovu individualnog otiska zuba. Idealno pasuje na ceo zubni niz i pokriva sve zube. Zube pokriva sa svih strana, a bočne strane drže splint za zube i sprečavaju ispadanje.

U splintove se stavlja gel na bazi karbamid peroksida jačine 10-20%, koji se dobija u ordinaciji uz splint. Potrebno je splint obložen gelom nositi tokom nekoliko noći, najviše nedelju dana, do postizanja željene nijanse. Bitno je napomenuti da se prvih dan ili dva folija nosi kraći vremenski period zbog privikavanja na preparat.

Dobro kod ove metode je da se jednom napravljeni splint može koristiti veliki broj puta, tako da su naredna izbeljivanja jeftinija, jer nema potrebe ponovo praviti splint. Naime, kod svakog beljenja, naročito kod pušaca i ljudi koji konzumiraju obojene napitke, boja se vraća nakon šest meseci, godinu, ili dve (individualno je). Tada je dovoljno nabaviti "dopunu" gelova, bez ponovne izrade splinta. Sa ekonomske strane, kućno izbeljivanje je dobar potez jer se samo jednom izradjuju splintovi, a posle toga se uzimaju samo špricevi sa gelom za izbeljivanje.

Procedura sme da se ponavlja jednom, maksimalno dva puta u toku godine, pod nadzorom stomatologa.

Ova postepena metoda izbeljivanja može dati fascinantne rezultate, mada postoje velike razlike u karakteristikama zuba razlicitih osoba i različite metode daju bolje rezultate kod različitih ljudi. Ukoliko su zubi jako osetljivi moguće je kombinovati nošenje splinta sa izbeljivacem jedne noći sa preparatom fluora sledeće noći. Proces izbeljivanja će u tom slučaju trajati duže, ali neće biti neprijatnih senzacija.

Za dobijanje izrazito bele nijanse, ova tehnika se može kombinovati sa izbeljivanjem lampom i pod strogom kontrolom od strane stomatologa.

Za razliku od ordinacijskog beljenja specijalnom lampom, koje u Dental SPA centru traje dve do tri seanse od po pola sata, van-ordinacijski vid beljenja traje nešto duže.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice vezane za ovaj metod, možete nam postaviti pitanje preko sajta i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku, ili možete pozvati na neki od naših brojeva telefona.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...