Stomatološki laser

~ Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase ~

zubar u ruci drzi glavu stomatoloskog lasera koji svetli pri vrhuLaserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!

Laser koristimo u hirurgiji, lečenju paradontopatije, sterilizaciji zubnih džepova, za beljenje zuba, inciziju frenuluma, cirkumciziju umnjaka, desenzibilizaciju ogoljenog vrata zuba, lečenje kanala korena, i dr. Više o svakoj od ovih intervencija možete naći na našem sajtu.

Primena lasera u Dental SPA

Laserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!


lecenje paradentoze laserom

Paradentoza je hronična infekcija koja zahvata zubno meso i kost koja podupire zube, a često se manifestuje kroz krvarenje desni (prvi znak), što u krajnjem stadijumu prouzrokuje ispadanje zuba. To je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima i može zahvatiti jedan ili više zuba. Po prvi put u Nišu se uz pomoć dentalnog lasera, jedinstvenog u ovom delu Srbije, možemo se uspešno izvesti lecenje paradentoze laserom.


Laser i za beljenja zuba...

U stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar, od sada po prvi put u Nišu svoje zube možete izbeliti i uz pomoć lasera. Imamo veliko iskustvo sa beljenjem. Već dugo primenjujemo tehniku beljenja zuba lampom, i pravimo setove za kućno izbeljivanje zuba, ali je beljenje laserom inovativna tehnika beljenja sa kojom se rezultati postuzu mnogo brže.


Terapija zubnog džepa laserom

Parodontalni džep je prostor između desni i zuba gde se skupljaju naslage prepune bakterija, koje deluju svojim toksinima i dovode upale mekog zida džepa i razaranja koštane čašice u koju je usađen zub. Pogodan je za zadržavanje hrane i razmnožavanje bakterija. Ukoliko se ne tretira na vreme, boli, krvari, produbljuje se i dovodi do gubitka zuba.


Laserska incizija frenuluma

Frenulum je mišićno-sluzokožni vezivno nabor, koji je usnoj duplji uglavnom najizraženiji na spoju gornje usne i alveolarnog grebena gornje vilice. On postoji i na spoju donje usne i alveolarnog grebena donje vilice. Odstranjivanje frenuluma se u Dental SPA centru radi primenom diodnog lasera velike snage. Intervencija se izvodi laserski - apsolutno bezbolno. Laserski napravljeni rezovi ne krvare, ne bole, pa se i radi bez primene jake anestezije.


Desenzibilizacija vrata zuba

Osetljivost zuba je česta pojava. Pod ovim terminom se obično misli na iznenadan oštar bol ili nelagodnost koja se u zubima javlja u određenim situacijama. Taj osećaj može da se javi prilikom konzumiranja hladne ili tople hrane ili pica, prilikom konzumiranja slatkiša, kada se dodirnu zubi, ili prilikom pranja zuba. Bol se javlja u korenu zuba. U Dental SPA centru laserom možemo otkloniti ovaj problem. Naš procenat uspešnosti u ovome je oko 97%.


Lečenje kanala korena zuba

Infekcija kanala korena je dosta česta i nastaje nakon prodora mikroorganizama u kanal korena zuba. Posledica je razvoj upalnih procesa zubnog nerva, što može prerasti u nekrotično-gangrenozne promene i proširiti se na kost oko zuba. Po pravilu, ove infekcije su jako bolne i potrebno je pristupiti endodontskom (kanalnom) lečenju zuba. Klasično lečenje podrazumeva mehaničko čišćenje rotacionim instrumentima. U Dental SPA centru sterilizacija kanala korena vrši se laserom.Laser energijom koju oslobađa ubija bakterije i steriliše kanal.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...