Ortodoncija

~ Osnivač i vlasnik ordinacije Dental SPA centar, dr spec. Milica Milutinović-Ćirić, je specijalista ortopedije vilica, koja uz specijalizaciju poseduje i mnogobrojne sertifikate renomiranih kuća iz oblasti ortodincije. ~

ispravljanje zuba mobilnom protezom

Kada treba otići prvi put kod ortodonta?

Malokluzije – nepravilnosti zuba i vilica, mogu se videti i kod jako male dece. Kod dece u ranom dečijem dobu moguće je primetiti nepravilan položaj i veličinu vilica, kao i nepravilne funkcije usne duplje.

kada poceti sa ortodontskom terapijomŠto se nepravilnih funkcija u ovom periodu tiče, treba obratiti pažnju na disanje na usta, koje može uzrokovati mnoge malokluzije, na konzumiranje velikih količina meke hrane, sisanje cucle varalice ili nekih drugih predmeta, tiskanje jezika između zuba. U ovom periodu, kad dete raste i bar malo može da sarađuje postoji mogućnost primene mera iz oblasti preventivne ortodoncije kojima može da se utiče na prevenciju potenciranja razvoja određene malokluzije.

U periodu kada dete ima samo mlečne zube, postoji mogućnost izrade prostih ortodonskih aparata koji ublažavaju razvoj određene malokluzije i pomažu u odvikavanju od neke loše navike.

Autor teksta:
Dr spec. Milica Milutinović-Ćirić,
specijalista ortopedije vilica - ortodoncije
Dental SPA centar Niš
Mob. i viber: 064/15-22-668

 

 


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...