• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Ortodoncija

~ Osnivač i vlasnik ordinacije Dental SPA centar, dr spec. Milica Milutinović-Ćirić, je specijalista ortopedije vilica, koja uz specijalizaciju poseduje i mnogobrojne sertifikate renomiranih kuća iz oblasti ortodincije. ~

dete dise na nos

MYOBRACE aparati i terapija kod dece

Krivi zubi, a naročito krivi zubi kod dece su problem koji je potrebno rešiti! Ukoliko ste primetili da Vaše dete često drži usta otvorenim, traži i jede samo meku hranu, guta sa polu-otvorenim ustima, pri čemu izbacuje jezik, ima tamne kolutove oko očiju (inikacija da ne diše pravilno!), i ima nepravilno držanje tela, sva je prilika da je na pomolu ortodontski problem u razvoju vilice Vašeg deteta. Važno je ne odugovlačiti i potražiti rešenje.

U Dental SPA centru nudimo inovativnu i svetski prihvaćenu metodu za rešavanje ortodontskih problema u najavi, kao i kada se već razvila nepravilnost i kada su krivi zubi kod dece. MYOBRACE su aparati koji podsećaju na folije za ispravljanje zuba. Inovativnost se ogleda u Myobrace sistemu pomoću koga možemo pomoći detetu da na prirodan način ojača mišiće vilice i lica i reši se navika koje pre ili kasnije dovedu do razvoja krivih zuba.

krivi zubi kod dece

Moderni način života dece i njihove navike predstavljaju jedan od bitnih faktora koji dovode do razvoja nepravilnosti u položaju zuba i zagrižaja. Takođe, u današnje vreme se ishrana uglavnom temelji na mekoj i prefabrikovanoj brzoj hrani. Deca sve češće razvijaju disanje na usta bez vidljivog medicinskog razloga, jedu meku hranu i „zaborave“ da žvaću, a gutanje im je nepravilno. Kao posledica loših životnih navika, dolazi do nepravilnog razvoja, ne samo usne duplje i zuba, već i kompletnog organizma.

Sve češće viđamo decu sa upalim obrazima, tamnim kolutovima oko očiju sa poluotvorenim ustima i mlitavog držanja. Kada pogledamo naše male pacijente koji se iz bilo kog razloga javljaju stomatologu, ne možemo a da ne primetimo da skoro svako od njih ima određenu nepravilnost u rasporedu zuba ili u zagrižaju. To je značajno veći broj dece sa nepravilnostima nego pre dvadeset godina.

Iz ovog razloga, veliku pažnju usmeravamo na prevenciju i sprečavanje loših navika kod dece i odraslih. Postoje aparati koji lako i efikasno mogu da spreče razvoj loših navika, a kao sekundarni efekat dovedu do razvoja vilica i pravilne postavke zuba u zubni niz. MYOBRACE je visoko napredni miofunkcionalni sistem koji kombinuje korekciju loših navika kod dece, širenje zubnih lukova i pravilno postavljanje zuba koristeći samo jedan aparatić za korekciju obe vilice.

MYOBRACE je proteza za ispravljanje zuba koja omogućava drugačiji vide terapije i pruža određeni komfor jer ne podrazumijeva celodnevno nošenje aparatića. MYOBRACE aparat je mekan, nosi se samo noću i 1-2 sata po danu, pa ga pacijenti lako prihvataju. Da bi terapija bila efikasnija, deci se pokazuju određene vežbice jezikom i usnama, kako bi se postigao veći tonus orofacijalne muskulature i poboljšale funkcije disanja, žvakanja i gutanja.

Koristeći miofunkcionalnu terapiju ovim aparatićima treniramo poziciju jezika i muskulaturu usta. MYOBRACE jeste u neku ruku proteza za ispravljanje zuba, ali je pre svega cilj terapije myobrace aparatićima ne samo ispravljanje zuba nego i otklanjanje uzroka koji dovode do deformacija unutar vilice. Najidealniji je za decu jer im već u ranim godinama pravilno razvijamo vilicu i stvaramo dobre navike, mada se može koristiti i u odraslom dobu za ispravljanje manjih nepravilnosti ili popravljanja recidiva koji se dešavaju po završetku terapije fiksnim ortodontskim aparatima.

Ukoliko Vas interesuje cena folije za ispravljanje zuba, pogledajte cenovnik na sajtu, ili nas kontaktirajte na neki od naših brojeva telefona.

Naravno, ukoliko nije inikovana primena zbog uzrasta ili nekog drugog razloga, pogledajte mobilne aparate za decu, ili fiksne proteze na našem sajtu.

folije za ispravljanje zuba


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...