• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Protetika

~ Protetika Niš: Dental SPA centar je stomatološka ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

Dental SPA centar je jedna od ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu. Paleta se kreće od parcijalnih i totalnih proteza, preko vizil proteza, metalokeramičkih mostova, i savršenih cirkonijumskih i bezmetanih krunica i faseta sa prirodnom transparencijom kao kod prirodnih zuba.

Treba imati u vidu da gubitak jednog ili više zuba narušavanja oralno zdravlje, oblik lica, lepotu osmeha i kvaliteta uzimanja hrane. Kod osoba kojima nedostaje jedan ili više zuba protetska nadoknada stabilizuje zagrižaj i sprečava pomeranje susednih zuba u prazan prostor, čime bi se skratio vek trajanja susednih zuba. 

U Dental SPA centru vodi se racuna i o funkcionalnost i o estetici. Naša lekari će Vam pomoći da iz celokupne ponude odaberete ono što Vama najviše odgovara, shodno potrebi i mogucnostima.

Mini implantati

Bezubost je veliki problem. Ukoliko nemate nijedan zub i potrebna vam je totalna zubna proteza za donju vilicu, a ne želite da Vam proteza ispada već da imate stabilnost koju daje most za zube, pravo rešenje za Vas je proteza na mini-implantatima, odnosno totalna zubna proteza sa skeletiranim uporištem (skeletno nošena zubna proteza).

navlake za zube primer

Da li razmišljate o tome da postavite cirkonijumske navlake za zube kako biste ispravili nesavršenosti Vaših zuba? Da biste mogli da donesete ispravnu odluku koji tip navlaka za zube je najbolji za Vas, kroz ovaj tekst ćemo Vam pokazati jedan primer iz naše prakkse i podeliti iskustva.

metalokeramičke krunice za zube

Želite da rešite problem nedostatka nekoliko zuba i imate dilemu koju vrstu navlake izabrati? Na internetu stalno pretražujete i čitate o potencijalnim rešenjima, ali niste sigurni šta da izaberete? Metalokeramicke krunice za zube su zlatni standard što se tiče odnosa cena-kvalitet i najbolje rešenje za najveći broj pacijenata. Ovaj članak posvećujemo isključivo metalokeramičkim zubnim nadoknadama.

bezmetalne krunice za zube

Navlaka za zube od cirkonijuma je garant kvaliteta i estetike. Bezmetalne navlake za zube izrađuju se kompjuterski, CAD/CAM tehnikom u nekoliko koraka. U ovom tekstu približićemo Vam sam proces izrade da biste znali šta bezmetalna krunica donosi sa sobom.   

krunie za zube

Nedostaje Vam zub? Zubi su Vam sa velikim plombama između kojih upadaju komadići hrane? Polomio Vam se stari most? Imate problem sa žvakanjem? Ukoliko želite da rešite problem nedostatka zuba, kroz ovaj tekst ćemo pokušati da Vam pomognemo da razrešite mnoge dileme.

krunice cirkon keramika

Često pitanje koje postavljaju pacijenti je šta su cirkonske krunice, koje su vrste cirkonijum krunica, šta se dobija kojom vrstom, i sl. Zato pročitajte ovde šta su cirkon keramicke krunice i šta dobijate njima.

fasete za zube

Fasete, odnosno viniri, su tanke "ljuspice" koje se prave i postavljaju na prednju površinu zuba da bi preoblikovali nepravilnosti zuba. Pomoću njih je moguće nadoknaditi deo zuba, prekriti i zaštititi površinu zuba, a na taj načn i ispraviti (neznatno) krivo postavljene zube. Porcelanske fasete su tanke ljuspice, odnosno keramičke fasete za zube koje oblažu prednju stranu zuba i poboljšavaju izgled zuba.

beli vizil

Beli vizili je proteza za zube, odnosno vizil proteza sa najlakšom i najudobnijom osnovom od svih parcijalnih proteza. Zovu se još i zubne proteze bez nepca. Baza se presuje od laganog poliuretanskog materijala i izuzetno je mehanički otporna i ujedno lagana. To su pokretne proteze koje nadoknađuju  veći broj izgubljenih zuba kada ne postoji indikacija za izadu mosta. Silikonske proteze za zube se vade iz usta radi održavanja higijene.

metalna vizil proteza

Kao i klasične parcijalne proteze, metalne skeletirane – vizil proteze nadoknađuju gubitak većeg broja zuba. To je naprednija, čvršća i manje glomazna varijanta parcijalnih proteza, odnosno takozvane zubne proteze bez nepca, koje se skidaju i vade iz usta radi održavanja higijene.  

akrilatna proteza za zube

Proteze za zube su zubne nadoknade koje nadoknadjuju gubitak većeg broja zuba i karakteristične su po tome što ih pacijent vadi iz usta da bi ih održavao. Mogu biti parcijalne i totalne, zavisno od broja preostalih zuba u ustima pacijenta. 

bruksizam

Bruksizam, odnosno škripanje zubima je česta pojava koja može da izazove bol u vilici i u viličnom zglobu. Ako ste među onima koji "škripe" zubima zbog čega Vam se često javlja bol u vilici, za početak je dobro da znate da niste usamljeni. Silikonske navlake za zube, tj. splint za zube koji izrađujemo rešava ovaj problem.

zubni inlej

Plomba koja pokriva veći deo zuba može često da ispada. Inleji su rešenje za ovaj problem. Zubni inlej je, praktično, plomba koja se specijalno pravi od keramike na osnovu otiska zuba i nadoknađuje veća oštećenja.

vizil proteza

Ukoliko ne znate kako vizil proteza izgleda i kako se kombinuje uz zubni most pogledajte ovaj primer rađen u specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar Niš.

Pročitajte još i ...

Još na sajtu...