Protetika

~ Protetika Niš: Dental SPA centar je stomatološka ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

totalna proteza za zube

Naši protetski radovi

Pogledajte krunice za zube i slike različitih tipova radova rađenih u našoj ordinaciji.

Na sledeće dve slike prikazane su krunice za zube i razlika između metalokeramičkog mosta i full-cirkonijum mosta (oba mosta su rađena kod nas).

Sledeće četiri slike prikazuju rad koji je rađen kod nas. Pacijent je izabrao kombinaciju full-cirkon kruna napred i metalokeramike bočno.

Na sledećim slikama je rad koji je takođe rađen kod nas. U pitanju je gornji cirkularni most od full-cirkonijuma. Pacijentkinja je namerno izabrala svetliju boju gornjih zuba.

I na sledećim slikama je naš rad. Pacijent je želeo da poboljša estetiku prednjih zuba koji su bili pod velikim plombama i dosta oštećeni (prve dve slike). Izabrao je full-cirkon most. Slike prikazuju rad koji je rađen kod nas. Pacijent je izabrao kombinaciju full-cirkon kruna napred i metalokeramike bočno. Radili smo samo gornji front, tako da u ovom slučaju nismo imali mogućnost da utičemo na ispravljanje zagrižaja.

Na sledećim slikama prikazana je metalna vizil proteza koju smo mi radili. U pitanju je donja metalna vizil proteza sa atecmenima. Pacijent nema donje bocne zube, dok su zubi koje ima u donjoj vilici bili oštećeni. Oštećeni zubi su izbrušeni i na njima je urađen metalokeramički most, a na mostu se nalaze atečmeni za koje se drži vizil proteza. Prelaz između proteze i mosta je gotovo neprimetan.

Na sledećim slikama je beli vizil za donju vilicu rađen kod nas za pacijenta koji obostrano nema zadnje bočne zube. Osnova proteze je providna kao i kukice.

Ovo je beli vizil za gornju vilicu rađen kod nas. Pacijent nema veći deo bočnih zuba. Osnova proteze je providna, kao i kukice, a spojnica preko nepca je maksimalno tanka i redukovana.

Na sledećim slikama su prikazane kompozitne fasete koje su rađene kod nas. Radjene su da bi se pacijentkinji poboljsao izgled gornjih prednjih zuba.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...