Najčešća pitanja

Ovde možete naći odgovore na neka od najčešćih pitanja pacijenata

Ovde možete naći najčešca pitanja i odgovore koja smo postavili na osnovu pitanja koja su pristizala. Takođe, i Vi možete postaviti pitanje. Da biste postavili pitanje, izaberite pitanje najsličnije Vašem iz dole navedenih pitanja. Kada se otvori strana pitanja koje ste izabrali, na dnu svake strane nalazi se forma preko koje možete postaviti pitanje. Pitanje postaje vidljivo odmah na sajtu, a lekari Dental SPA centra dobijaju obaveštenje da je pitanje postavljeno, kako bi što pre odgovorili. Ukoliko želite, pitanje možete postaviti i slanjem emaila na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Na Vaša pitanja odgovara tim lekara Dental SPA centra u najkraćem mogućem roku.

 

Karijes najčešće prouzrokuje dentalni plak. To su naslage na zubima koje sadrže ugljene hidrate, bakterije, i sl. Ako se zubi ne peru pravilno, doći će do nakupljanja plaka i uz prisustvo bakterija (streptokoka) dolazi do stvaranja kiselih produkata koji oštecuju gleđ zuba i tako počinje karijes.


Propadanje zuba u trudnoći ne mora da bude pravilo. Zubi i trudnoća su odvojene stvari, mada postoje procesi u organizmu koji čine zube ranjivijima. S tim da je glavni uzrok za propadanje zuba u trudnoći je zanemarivanje higijene zuba zbog novonastalog stanja. Pročitajte detalje u nastavku.


Dete je najbolje odvesti prvi put kod zubara dok nema probleme sa zubima. Posete stomatologu je potrebno započeti sa dve, a najkasnije sa dve i po godine starosti deteta. To je potrebno kako bi se kontrolisalo zdravlje usne duplje deteta, a ujedno i dete priviklo na lekara i ambijent ordinacije.


Stalni zub raste iza mlečnog najčešće kod donjih jedinica. I ako je ovo čest slučaj, moraju se odmah preduzeti određeni koraci da bi stalni zubi i njihovo nicanje proteklo kako treba. U nastavku ćemo Vas upoznati sa uzrocima, daćemo odgovor na pitanje koje su moguće posledice i kako efikasno rešiti ovaj problem.


Naviku za pranje zuba deca treba da stiču rano, kada prvi mlečni zubi krenu sa nicanjem. U početku, dok je dete veoma malo, treba gazom koja je natopljena u čaj od kamilice blago prelaziti preko površina mlečnih zuba i tako izvršiti pranje zuba. Kada dete malo poraste, treba početi sa pranjem zuba četkicom bez paste, jer mala deca ne znaju da isperu usta.


SPA predstavlja novi pristup stomatologiji. Stomatologija neće više biti sinonim za strah i bol. "Opustajuća" stomatologija je nova rastuća grana proižašla iz nastojanja stomatologa da pruže pacijentima više od stomatologije.

Još na sajtu...