• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Najčešća pitanja

Ovde možete naći odgovore na neka od najčešćih pitanja pacijenata

Da li se stare amalgamske plombe za zube moraju menjati?

Da li se ove plombe moraju menjati ili ne proceniće sam stomatolog. Ako je amalgamska plomba za zube korektno postavljena i ako nema vidljivog karijesa oko same plombe, zamena može sačekati. Treba se zameniti onda kada ispod njih postoji vidljiv karijes, ako su napukle, ili ako se javljaju bilo kakvi bolovi tog zuba sa plombom.

Estetske plombe za zube

Kada je u pitanju estetika, keramičke plombe za zube su neuporedivo estetski prihvatljivije. Razlog za to je mogućnost mešanja kompozitnih materijala različitih boja čime se može dobiti savršeno precizna nijansa prirodnog zuba tako da se plomba za zube ne može ni primetiti. Pogedajte proceduru ovde: Karijes, simptomi, lečenje zuba i plombiranje zuba.
 
S druge strane, amalgamske plombe imaju bolje mehaničke karakteristike. Takođe se lako nanosi i ne zahteva posebne uslove. Često je i cena ovih plombi manja od cene kompozitnih plombi.
 

Zamena, da li ne?

Da, u slučaju da se ispod plombe javio takozvani sekundarni karijes, ili da postoje indicije da će se javiti zato što je plomba pukla ili se odvojila od zuba. Naravno, ako zub boli na pritisak, svakako treba zameniti plombu.
 
Ne, ako je sve u redu i ako Vam estetski plomba ne smeta.
 

Još na sajtu...