• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Kozmetska stomatologija

~ Od usluga iz kozmetske stomatologije izdvajamo: beljenje zuba, profesionalno čišćenje kamenca i peskarenje zuba, zubni nakit, lifting osmeha, i dr. ~

izbeljivanje zuba kod kuće

Izbeljivanje zuba kod kuće - Kako izbeliti zube?

Interesuje Vas kako izbeliti zube kod kuće? Izbeljivanje zuba kod kuće može dati dobre rezultate, ali vam je neophodan individualni set koji uključuje splintove i gel. Evo šta treba da znate o tome.

Mogući načini za izbeljivanje zuba

Beljenje zuba može biti ordinacijsko ili vanordinacijsko (kućno). Ordinacijsko beljenje može biti beljenje zuba lampom i beljenje zuba laserom. Pored ordinacijskog beljenja, u Dental SPA centru se već duže vreme bavimo i izradom setova za van-ordinacijsko, odnosno kućno izbeljivanje zuba. Ovo je veoma efikasna metoda koja je jeftinija od ordinacijskog beljenja, ali sam proces beljenja traje nešto duže. Kod ovog načina izbeljivanja na početku se u ordinaciji izrađuje individualni set sa kojim pacijent samostalno kod kuće izbeljuje svoje zube.

Šta je neophodno za vanordinacijsko beljenje zuba?

Evo kako izbeliti zube kod kuće. Pre početka samog postupka za kućno beljenje zuba, zubi se obavezno moraju popraviti i očistiti od kamenca i zubnih naslaga. Ovo se mora uraditi jer zubi prekriveni naslagama drugačije primaju boju, pa bi plastično rečeno bez ovog koraka na kraju bili šareni ;(. Nakon toga se uzima individualni otisak zuba, na osnovu koga se izrađuju specijalni meki splintovi (slika dole). Splint je tanka plastična individualno izrađena navlaka za zube jedne vilice, koja se izradjuje od tanke providne plastike na osnovu individualnog otiska zuba. Idealno pasuje na ceo zubni niz i pokriva sve zube. Zube pokriva sa svih strana, a bočne strane drže splint za zube i sprečavaju ispadanje.

kako izbeliti zube

Kako se vrši izbeljivanje zuba kada dobijete individualni set?

U splintove se stavlja gel za beljenje zuba na bazi karbamid peroksida jačine 10-20%, koji se dobija u ordinaciji uz splint i čini deo seta za izbeljivanje zuba kod kuće. Potrebno je splint obložen gelom nositi tokom nekoliko noći, najviše nedelju dana, do postizanja željene nijanse. Bitno je napomenuti da se prvih dan ili dva folija nosi kraći vremenski period zbog privikavanja na preparat.

Koje prednosti donosi kućno beljenje zuba?

Dobro kod ove metode je da se jednom napravljeni splint može koristiti veliki broj puta, tako da je ukupno posmatrano cena izbeljivanja zuba manja, odnosno, sva naredna izbeljivanja su jeftinija jer nema potrebe ponovo praviti splint. Naime, kod svakog beljenja, naročito kod pušaca i ljudi koji konzumiraju obojene napitke, boja se vraća nakon šest meseci, godinu, ili dve (individualno je). Tada je dovoljno samo kupiti gel za izbeljivanje zuba, bez ponovne izrade splinta. Sa ekonomske strane, kućno izbeljivanje je dobar potez jer se samo jednom izradjuju splintovi, a posle toga se uzimaju samo špricevi sa gelom za izbeljivanje.

Koliko često se zubi mogu beliti na ovaj način?

Važna napomena: Procedura sme da se ponavlja jednom, maksimalno dva puta u toku godine, pod nadzorom stomatologa!

Kakva su iskustva?

Kućno beljenje zuba može dati fenomenalne rezultate, mada postoje velike razlike u karakteristikama zuba razlicitih osoba i različite metode daju bolje rezultate kod različitih ljudi. Ukoliko su zubi jako osetljivi moguće je kombinovati nošenje splinta sa izbeljivacem jedne noći sa preparatom fluora sledeće noći. Proces izbeljivanja će u tom slučaju trajati duže, ali neće biti neprijatnih senzacija.

Za dobijanje izrazito bele nijanse, ova tehnika se može kombinovati sa izbeljivanjem lampom i pod strogom kontrolom od strane stomatologa.

I na kraju...

Za razliku od ordinacijskog beljenja specijalnom lampom, koje u Dental SPA centru traje dve do tri seanse od po pola sata, vanordinacijsko izbeljivanje zuba traje nešto duže.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice vezane za ovaj metod, možete nam postaviti pitanje putem imejla ili preko sajta i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku, ili možete pozvati na neki od naših brojeva telefona. Ako Vas i dalje interesuje kako izbeliti zube na druge načine, celokupnu ponudu Dental SPA centra možete naći ovde: Beljenje zuba.


Pročitajte još i ...

  • Beljenje zuba

Beljenje zuba moguće je uraditi LED lampom ili LASEROM u ordinaciji, ili izraditi set za kućno beljenje zuba. Zube stomatolog prethodno čisti i priprema okolnih

Još na sajtu...