• 018 588 727
 • 064 15 22 668
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Tvrdi laser Waterlase iPlus

Bezbolne stomatološke intervencije najsavremenijim laserom

lecenje paradentoze laserom

Paradentoza - Lečenje paradentoze laserom

Paradentoza ili parodontopatija je jedno od najčešćih oboljenja zuba. Suštinski, paradentoza je bakterijska infekcija koja zahvata kost i desni kojima je okružen zub, a može zahvatiti jedan ili više zuba. Paradentozu je moguće lečiti. Lečenje paradentoze laserom velike snage daje odlične rezultate.

Video

Kako nastaje i napreduje parodontopatija?

Uzrok za paradentozu je neadekvatno održavanje higijene, loše navike i genetika. Oko zuba se nakuplja zubni plak i kamenac koji je hrapav i na sebe akumulira velikiju količinu bakterija koje oštećuju desni i kost oko zuba.

Paradentoza simptomi: U početku se parodontopatija manifestuje kao zapaljenje desni oko jednog ili više zuba, javlja se krvarenje i nelagodnost. Ukoliko se ne leči, bakterije iz desni prelaze u kost, dovode do njenog oštećenja, stvaraju se džepovi, gubi se deo kosti, desni počinju da se povlače, a zubi postaju pokretljivi – dolazi do rasklaćenja zuba. Na kraju zubi počinju da ispadaju sami od sebe.
parodontopatija

Paradentoza lečenje – Šta podrazumeva?

U zavisnosti od stadijuma paradentoza lečenje podrazumeva, pre svega detalnjno čišćenje zuba od kamenca i naslaga. 

Kod dubokih džepova preporučuje se njihovo hirurško tretiranje tzv. režanj operacija kojom sa površine korena uklanjaju duboki konkrementi i na taj način stvara glatka površina korena zuba, usled čega se vlakna desni opet pripajaju za koren zuba i učvšćuju ga u zubnoj kosti. 

To je klasična hirurška intervencija gde se desni hiruški podižu da bi se koren očistio i potom se to mesto ušiva, a vreme oporavka je tri do pet dana.

paradentozu
paradentoza lecenje

Laserska terapija parodontopatije

Od sada smo u prilici da Vam u Dental SPA centru u Nišu pružimo najmanje invazivan i veoma efikasan način kojim sa velikim stepenom uspeha možemo rešiti paradentozu. To je terapija tvrdim laserom najnovije generacije, koja može dati iste rezultate kao i režanj operacija, bez operacije.

lecenje paradentoze laserom

Kako izgleda postupak terapije parodontopatije u Dental SPA centru?

Korak 1. Nakon analize ortopan snimka procenjuje se stadijum parodontopatije. Prvi korak koji preduzimamo, bez obzira na to koliko je proces uznapredovao je ultrazvučno uklanjanje kamenca i naslaga sa zuba.

Korak 2. Sledeći korak u terapiji je čišćenje korena zuba i uklanjanje dubokih konkremenata. Ovaj korak se na klasičan način radi operativnim putem, dok smo mi za tu svrhu opremljeni radijalnim nastavkom najsavremenijeg Waterlase I plus lasera. On detalno uklanja i najsitnije konkremente sa korena i time stvara glatku površinu idealnu za ponovni pripoj kolagenih vlakana iz desni i kosti.

Korak 3. Parodontopatija se u ovo koraku tretira tako što se sa unutrašnje strane zubnog džepa uklanja se granulaciono tkivo i ostavljaju se zdrave desni. Takođe laserskim nastavkom se prelazi i površni sloj desni da bi se smanjila upala.

Korak 4. Ukoliko je paradentoza uznapredovala, na kraju tretmana radi biostimulacija tkiva dodatnim diodnim laserom manje snage i ubrzava se njegova regeneracija.
lecenje paradentoze

Šta se postiže laserskim tretmanom?

Tehnikom koju primenjujemo za lečenje paradentoze laserom postiže se:

 1. Brzo, lako i efikasno smirivanje upalnog procesa u desnima.
 2. Efikasno čišćenje džepova od konkremenata bez stresa za organizam i bez bolova.
 3. Nakon čišćenja džepova i kiretaže desni i kosti laserom već narednog dana se vidi vidno poboljšanje situacije i smirivanje upalnog procesa.
 4. Desni postaju ružičaste, a krvarenje prestaje.
 5. Već nakon par dana kreće blaga regeneracija kosti i nakon godinu dana i na snimku se može videti vezivanje tkiva i smanjenje dubine džepova.

Koje su prednosti kada se parodontopatija leči laserom?

Neke od prednosti su:

 1. Tretman lasrom je gotovo bezbolan, blaga bolna osetljivost je primećena kod ozbiljnih stadijuma parodontopatije i izrazito ogoljeng korena zuba.
 2. Izbegavaju se bolne hirurške intervencije, šavovi, oporavak posle hirurškog zahvata.
 3. Cena za lečenje paradentoze laserom je niža od cene hiruške intervencije.
 4. Pacijenti mnogo lakše podnose ovaj tip tretmana od hirurške intervencije.
Image

Koliko traje oporavak?

Oporavak nakon laserskog tretmana parodontopatije je gotovo trenutan, nema šavova, nema rezova, nema bola ni otoka. Radno polje je kompletno sterilisano laserom, pa često i nema potrebe da se pacijentu daju antibiotici, što kod operacije nije slučaj.

Na kraju

Ukoliko imate paradentozu, ne čekajte. Ukoliko čekate da parodontopatija prođe sama i ne preduzmete odgovarajuće korake biće sve gore i gore. Opcije su Vam režanj operacija ili lečenje paradentoze laserom. Ukoliko birate laser, izaberite najsavremeniju opciju tvrdi laser Waterlase iPlus i pozovite Dental SPA centar Niš odmah. Paradentoza simptomi neće proći sami od sebe.

paradentoza lecenje

pre
paradentoza pre
posle
Image

Pročitajte još i ...

Još na sajtu...