• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Parodontopatija

~ Tehnike koje primenjujemo su (od manje ka više intenzivnim): terapija laserom, PRF, režanj operacija. ~

paradentoza lecenje

Paradentoza: lečenje hirurškim putem (Režanj operacija)

Lečenje parodontopatije se može izvesti hirurški. Kada je u pitanju paradentoza lecenje u uznapredovalim fazama se obavlja procedurom koja se naziva režanj operacija.

Parodontopatija lečenje - Režanj operacija

Ukoliko je uznapredovala paradentoza lečenje je moguće hirurškim putem jednim od rutinskih zahvata koji se naziva režanj operacija. Režanj operacija predstavlja hiruršku proceduru, koja podrazumeva podizanje desni i direktno uklanjanje patoloških promena i zubnih konkremenata.

Šta se radi u toku operacije?

Može da se radi na jednom ili više zuba koje je zahvatila uznapredovala parodontopatija gde je nemoguće dobro čistiti parodontalni džep zbog njegove dubine. Uz čišćenje prostora oko zuba koje je zahvatila paradentoza lečenje u toku operacije podrazumeva otklanjanje patološki promenjenog tkiva desni, čime se omogućuje bolje prileganje tkiva desni na zube nakon vraćanja režnja i njegov bolji pripoj za kost i zube.rezanj operacija iskustva

Ukoliko je došlo do izraženog povlačenja kosti i labavljenja zuba u džepove se ubacuje veštačka kost i membrane koje nadoknađuju defekat u kosti i stimulišu sintezu nove kosti. Pored veštačke kosti u džepove se može ubaciti i PRF (platelet-rich fibrin) membrana bogata trombocitima koja se dobija centrifugiranjem vlastite krvi uz koju je regeneracija izgubljene kosti mnogo bolja i brža.

Koliko traje operacija?

Proces je bezbolan, traje 30 minuta do sat vremena, a cilj operacije je smanjenje dubine parodontalnih džepova.

Često savetujemo vezivanje zuba splintom u blok nakon režanj operacije ako procenimo da je to najbolje rešenje za trenutno stanje jer time zube stabilizujemo i sprečava se njihovo dalje rasklaćivanje. Vezivanje zuba u blok je moguće i izradom cirkularnog mosta. Iskustva su pozitivna.

Ukoliko imate problem i zube Vam je zahvatila parodontopatija lečenje možete obaviti u Detan SPA centru u Nišu. Ukoliko Vas interesuje režanj operacija cena, ili imate pitanja u vezi same procedure, pozovite Dental SPA centar i dobićete sve odgovore.

Alternativa režanj operaciji - Lasersko lečenje paradentoze

Alternativa režanj operaciji je lasersko lečenje paradentoze, zuba i džepova bez invazivnog hirurškog zahvata. U tu svrhu u Dental SPA centru koristimo najsavremeniji laer Waterlase iPlus o kome detalje možete saznati na ovom linku: Waterlase iPlus. Na koji način lasersko lečenje može uspešno zameniti režanj operaciju možete videti ovde: zamena za režanj operaciju kao priprema za novi zubni most. U  svakom slučaju, kada je u pitanju paradentoza lečenje je moguće, ali se javite što pre. Ne treba čekati!

parodontopatija lecenje


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...