Parodontopatija

~ Tehnike koje primenjujemo su (od manje ka više intenzivnim): terapija laserom, PRF, režanj operacija. ~

parodontopatija lecenje

Hirurško lečenje parodontopatije - Režanj operacija

Lečenje parodontopatije se može izvesti i hirurški. Ovaj zahvat se zove režanj operacija i vrši se u uznapredovalim fazama.

Parodontopatija lečenje - Režanj operacija

Ukoliko je uznapredovala parodontopatija lečenje je moguće hirurškim putem jednim od rutinskih zahvata koji se naziva režanj operacija. Režanj operacija predstavlja hiruršku proceduru, koja podrazumeva podizanje desni i direktno uklanjanje patoloških promena i zubnih konkremenata.

Šta se radi u toku operacije?

Može da se radi na jednom ili više zuba koje je zahvatila uznapredovala parodontopatija gde je nemoguće dobro čistiti parodontalni džep zbog njegove dubine. Uz čišćenje prostora oko zuba koje je zahvatila parodontopatija lečenje u toku operacije podrazumeva otklanjanje patološki promenjenog tkiva desni, čime se omogućuje bolje prileganje tkiva desni na zube nakon vraćanja režnja i njegov bolji pripoj za kost i zube.rezanj operacija iskustva

Ukoliko je došlo do izraženog povlačenja kosti i labavljenja zuba u džepove se ubacuje veštačka kost i membrane koje nadoknađuju defekat u kosti i stimulišu sintezu nove kosti. Pored veštačke kosti u džepove se može ubaciti i PRF (platelet-rich fibrin) membrana bogata trombocitima koja se dobija centrifugiranjem vlastite krvi uz koju je regeneracija izgubljene kosti mnogo bolja i brža.

Koliko traje operacija?

Proces je bezbolan, traje 30 minuta do sat vremena, a cilj operacije je smanjenje dubine parodontalnih džepova.

Često savetujemo vezivanje zuba splintom u blok nakon režanj operacije ako procenimo da je to najbolje rešenje za trenutno stanje jer time zube stabilizujemo i sprečava se njihovo dalje rasklaćivanje. Vezivanje zuba u blok je moguće i izradom cirkularnog mosta. Iskustva su pozitivna.

Ukoliko imate problem i zube Vam je zahvatila parodontopatija lečenje možete obaviti u Detan SPA centru u Nišu. Ukoliko Vas interesuje režanj operacija cena, ili imate pitanja u vezi same procedure, pozovite Dental SPA centar i dobićete sve odgovore.

Alternativa režanj operaciji - Laserska obrada desni

Alternativa režanj operaciji je laserska obrada desni, zuba i džepova bez invazivnog hirurškog zahvata. U tu svrhu u Dental SPA centru koristimo najsavremeniji laer Waterlase iPlus o kome detalje možete saznati na ovom linku: Waterlase iPlus. Na koji način laserska procedura može uspešno zameniti režanj operaciju možete videti ovde: zamena za režanj operaciju kao priprema za novi zubni most.

parodontopatija lecenje


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...